Aankoop

Henny Bos Housing als aankoopmakelaar


Wilt u een woning kopen in de regio Drechtsteden? Wij kennen deze woningmarkt als onze broekzak!

Mensen kopen een woning meestal omdat ze er een hele tijd in willen blijven wonen. De woning moet je dus in alle opzichten passen, daar moet je bij het kopen heel kritisch op zijn. Wij makelaars doen niets liever dan mensen daarbij helpen: om te voorkomen dat u in een van de vele valkuilen stapt. Want vaak worden mensen verliefd op een woning vanwege één ding en zien ze belangrijke tekortkomingen over het hoofd. Of ze willen er veel meer voor betalen dan ie waard is. Wij kijken dus met u mee naar alles wat een woning goed en geschikt maakt, en we kijken kritisch naar de afwerking van alle elementen. We zullen u wijzen op handige én onhandige dingen, verouderde installaties en voorzieningen, de staat van het onderhoud. Als vrouwelijke makelaars zijn we daar misschien nóg kritischer op dan onze mannelijke collega’s.
Andersom zult u misschien in eerste instantie niet zien hoe u van een bepaalde woning met een extra investering iets heel moois kunt maken. Als de prijs laag genoeg is, en als u de tijd aan uw kant heeft, kunt u dat overwegen. Sommige buurten, bijvoorbeeld in Dordrecht, zitten enorm in de lift omdat mensen er graag in investeren. Samen op zoek, en iets gevonden? Dan begeleiden we u graag bij het bieden, bij het stellen van voorwaarden, en bij het opstellen en punctueel nakijken van de koopakte. We zorgen dat u alle documenten krijgt die er van de woning zijn, met name alle garanties, de installatietekeningen, eventueel de stukken van de Vereniging van Eigenaren. En we zijn er graag bij als de verkopers de woning aan u overdragen, we nemen de meterstanden op, etc.

Wilt u dat Henny Bos Housing u zowel bij de verkoop van uw huidige woning als bij de aankoop van uw nieuwe woning begeleidt? Dan geven we u graag een korting op de makelaarscourtage.

Henny Bos Housing voor uw Casa aan de Costa!

Op zoek naar een woning aan de Costa Blanca? Wij begeleiden u graag van A tot Z!

 

In deze tijden van extreem lage rentes is het verstandiger om uw geld te investeren in meer renderende zaken. Een aantrekkelijke optie is een vakantievilla in Spanje. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten? Met die vragen kunt u bij ons aankloppen.

Sinds kort is Henny Bos Housing BV uitgebreid met een Spanje tak.

“De makelaarswerkzaamheden in Spanje kwamen er eigenlijk door toeval bij” vertelt Henny. ‘Mijn ex-collega Debbie Alexander heeft ervaren waar je allemaal tegenaan loopt bij de aanschaf van een woning in Spanje. Er zijn zoveel regels! Hoe weet je dat de transactie veilig is? Hoe werkt het bij de notaris? Bij de bank? En dan is er nog de taalbarrière’. Nadat ik haar had begeleid bij haar aankoop zei ze: ‘Waarom ga jij niet in deze business?’ Dat leek me een goed idee, maar alleen als Debbie ook meedeed. En dat deed ze. Er werd in de persoon van Belinda Dominguez een Nederlands sprekende Spaanse makelaar gevonden en Henny Bos Housing BV Spanje was een feit.”

Doelgericht

Hoe werkt het? “Geïnteresseerden komen, op basis van ‘no cure no pay’, langs aan de Reeweg Oost. Ze geven aan wat hun budget is, of ze een nieuwe of bestaande woning zoeken, in een rustige of toeristische omgeving. Wij selecteren dan een aantal woningen. Daarna gaan ze heel gericht een paar dagen woningen bekijken met Belinda in Spanje. Een heel effectieve methode.” En dan heb je opeens je droom-casa aan de Costa. De Costa Blanca welteverstaan, want daar is Henny Bos Housing BV vooral actief. “We werken klant gestuurd en kunnen na aankoop ook helpen bij het verhuren en het beheer.”

Meer weten?

Neemt u dan telefonisch contact met ons op of stel uw vraag via ons contactformulier.